FOKI`s 10 års jubilæum

Programmet denne aften vil brede sig over flere genrer: Filmmusik, salmer, Mozart, Schubert, - en svensk kærlighedssang, Beatles, Benny Andersen og Steffen Brandt.

Der vil også blive sunget 2 julesatser i anledningen af den snarlige adventstid.

I pausen serveres vin og snacks.

Arrangementet er gratis

ROMDRUP-KLARUP KIRKERS FOLKEKOR FOKI fylder 10 år!

Sange skal synges og fortolkes,  kærlige grin skal  grines, dybe suk  sukkes, stemmer og hjerter  røres. Sådan skal det være at synge i kor, og sådan skal det fortsat være i FOKI.

Det har nu været 10 dejlige og sjove år, med god udvikling og koncerter både  inden-  og udensogns . Selvom forventningerne til  koret er steget  med årene, er der stadig højt til loftet, som der bør være i et folkekor.  FOKIs sangere  har en veludviklet sans for humor, så sangen  og  god stemning  hører sammen i dobbelt forstand.  

Den 10 års fødselsdag fejres  bl.a. med 2 jubilæumskoncerter, hvoraf  den ene holdes i  Romdrup-Klarup Sognegård,  og den næste  i Østerbrønderslev kirke.  Koret har desuden afsat en hel dag i august til smuk vandretur i Rebild med en naturvejleder og  kulinariske glæder undervejs. Spar Nord har i anledning af jubilæet doneret penge, så koret kan indkøbe nye kortørklæder og –slips.

Eftårssæsonen begynder  torsdag d. 5. september kl. 19.00-21.00  i vores sognegård, og ikke  mindst nye herrestemmer vil  være  velkomne.  Man bedes rette henvendelse til korlederen  på 40969354  eller sumo@km.dk, hvis man er interesseret i at være med. Deltagelse er gratis.

 

 

Torsdag d. 14. november kl 1930. JUBILÆUMS- KOR-KONCERT 

Det markeres, at FOKI  har eksisteret i 10 år. Der er sammensat et program med mange af de genrer, som koret beskæftiger sig med.  Filmmusik, salmer,  Mozart, Schubert, en svensk kærlighedssang,  Beatles,  Benny Andersen, Steffen Brandt . I  anledning af  den snarlige adventstid skal  man også høre 2 julesatser.

 Midtvejs er der lagt en pause ind, hvor der serveres vin og snack. 

Koncerten finder sted i  vores sognegård  og der er gratis adgang.  Kom selv og tag gerne din nabo med.  Alle er hjerteligt velkomne.

 

 

”FOKI” – Folkekoret ved Romdrup-Klarup Kirker

Man kan selvfølgelig starte med at være lidt tvær. Men i et kor er det vanskeligt, at være utidig en hel korprøve igennem! Sang kan stimulere den gode stemning og danne fællesskab.

 I FOKI er der et festligt og rart  fællesskab på tværs af alder og alt muligt andet.  Lige fra etableringen i september 2009 var det et ret stort kor, og der er i dag henad  45 medlemmer.  Af disse er der altid nogle sopraner på barselorlov, så de er med til at sikre en ny generation  af korsangere i Klarup!

Der er flest damestemmer i koret, så der er et stort ønske om at få flere herresangere med.  Der er p.t. en  gruppe på  otte herresangere fordelt på tenor og bas, så nye herresstemmer vil ikke være alene over de mange damer!  Ofte vælger vi satser, hvor herrestemmen ikke er delt i bas og tenor.

Genremæssigt er koret bredtfavnende: Rytmisk, klassisk og især midtimellem.

Fra repertoiret kan nævnes ”You´ll never walk alone”, ” Gabriellas sång”, ”Halleluja” (L. Cohen),  ”May it be” , ” Mary did you know”, ”Ave Verum” (Mozart),  ”Zum  Sanctus” (Schubert),  ”Vårvise” (Sebastian),”Lyse nætter”  (Alberte), en håndfuld sange af Benny Andersen, ”Velsignelsen”  og ”Agnus Dei”( begge mus. af Tore W.  Aas), danske salmer og sange. Og der er meget, meget mere.

Koret mødes hver torsdag aften fra 1900-2100 i sognegården (Romdrupvej 71) for at øve, og der er altid plads til et kvarters kaffe/kage-pause.  FOKI medvirker ikke ved sognets gudstjenester, men giver to koncerter om året i Klarup kirke eller i sognegården  FOKI drager også jævnligt udensogns, enten for selv at levere en hel koncert, eller for at deltage i koncerter med andre optrædende.

I den kommende sæson vil det være Andreas Gade, som er repetitør ved korprøverne og akkompagnerer ved koncerterne.

Der er ingen fast procedure omkring optagelse i koret, og nodekendskab er ingen betingelse, kun en fordel.  Det forventes dog, at man kan synge rimelig rent, så hvis man er nybegynder udi at synge, anbefales en lille sangprøve forud for deltagelse. Under alle omstændigheder skal man lige kontakte korlederen forud for første medvirken i koret.

Koret ledes af sognets organist Susanne Mørk-Jensen, som oprettede koret i 2009. Hun træffes på sumo.km.dk  eller 4096 9354

Deltagelse i koret er gratis.