Gospel med Steve Cameron og FOKI

Lørdag den 27. april kl.  15.30 

Denne eftermiddag får vi  musikalsk besøg af gospel-soul-blues musikeren Steve Cameron.  Med sig har han trommeslager Søren Spannow, bassist David Akrofi og 5 sangere fra sit gospelkor The Gospel Calvary.   Koncerten er en værkstedkoncert, som er resultat af,  at Steve Cameron med sine musikere har arbejdet   med  sognets  voksenkor FOKI  fra morgenstunden samme dag.   De fleste numre vil være så kendte, at publikum måske ikke kan lade være med at synge med, og det kan blive  svært at sidde stille!  

Gratis adgang .

”FOKI” – Folkekoret ved Romdrup-Klarup Kirker

Man kan selvfølgelig starte med at være lidt tvær. Men i et kor er det vanskeligt, at være utidig en hel korprøve igennem! Sang kan stimulere den gode stemning og danne fællesskab.

 I FOKI er der et festligt og rart  fællesskab på tværs af alder og alt muligt andet.  Lige fra etableringen i september 2009 var det et ret stort kor, og der er i dag henad  45 medlemmer.  Af disse er der altid nogle sopraner på barselorlov, så de er med til at sikre en ny generation  af korsangere i Klarup!

Der er flest damestemmer i koret, så der er et stort ønske om at få flere herresangere med.  Der er p.t. en  gruppe på  otte herresangere fordelt på tenor og bas, så nye herresstemmer vil ikke være alene over de mange damer!  Ofte vælger vi satser, hvor herrestemmen ikke er delt i bas og tenor.

Genremæssigt er koret bredtfavnende: Rytmisk, klassisk og især midtimellem.

Fra repertoiret kan nævnes ”You´ll never walk alone”, ” Gabriellas sång”, ”Halleluja” (L. Cohen),  ”May it be” , ” Mary did you know”, ”Ave Verum” (Mozart),  ”Zum  Sanctus” (Schubert),  ”Vårvise” (Sebastian),”Lyse nætter”  (Alberte), en håndfuld sange af Benny Andersen, ”Velsignelsen”  og ”Agnus Dei”( begge mus. af Tore W.  Aas), danske salmer og sange. Og der er meget, meget mere.

Koret mødes hver torsdag aften fra 1900-2100 i sognegården (Romdrupvej 71) for at øve, og der er altid plads til et kvarters kaffe/kage-pause.  FOKI medvirker ikke ved sognets gudstjenester, men giver to koncerter om året i Klarup kirke eller i sognegården  FOKI drager også jævnligt udensogns, enten for selv at levere en hel koncert, eller for at deltage i koncerter med andre optrædende.

I den kommende sæson vil det være Thomas Larsen, som er repetitør ved korprøverne og akkompagnerer ved koncerterne.

Der er ingen fast procedure omkring optagelse i koret, og nodekendskab er ingen betingelse, kun en fordel.  Det forventes dog, at man kan synge rimelig rent, så hvis man er nybegynder udi at synge, anbefales en lille sangprøve forud for deltagelse. Under alle omstændigheder skal man lige kontakte korlederen forud for første medvirken i koret.

Koret ledes af sognets organist Susanne Mørk-Jensen, som oprettede koret i 2009. Hun træffes på sumo.km.dk  eller 4096 9354

Deltagelse i koret er gratis.