"Naverbevægelsen og Naverne"

Sognegården den 2. oktober 2018 kl. 14.30

"Naverbevægelsen og naverne"
Foredrag v/Ivar Torbjørn Pedersen

Ivar Torbjørn Pedersen er 66 år og 4.generations tømrer.

Det meste af sit arbejdsliv har han været på farten med sit håndværk.
Det er blevet til besøg i  bla. Vesttyskland,Holland, Schweits, U.S.A, Norge, Østtyskland (efter murens fald) samt Rusland.

"Røverhistorier" v/Flemming Både

Sognegården tirsdag d. 11. september kl. 14.30

Sogneeftermiddag i selskab med Flemming Både, som vil fortælle om Røverne fra Rold og andre Røverhistorier, akkompagneret af sin harmonika.

Et musikalsk foredrag om de autentiske ugerningsmænd fra Rold Skov egnen.

Eftermiddagen er fyldt med fællessang og viser knyttet sammen af muntre anekdoter.

”Røverhistorier” vil nogen sige om de saftige beretninger om de frygtede ”Røvere fra Rold”. Men det er ganske vist, at der i og omkring Rold Skov har været røvere så langt tilbage som vi har vidnesbyrd om. I et foredrag om nogle af disse ugerningsmænd fortæller jeg om autentiske personer og deres grumme handlinger. Jeg er selv født ved Rold Skov og historierne krydres med røverviser som jeg akkompagnerer på harmonika. Der bliver rig mulighed for fællessang, ligesom jeg også synger andre viser - sjove, seriøse, gamle og nye og mange af dem til at synge med på. Viserne krydres med muntre anekdoter.

 

 

 

”Smilet er den korteste vej”

Sognegården torsdag d. 30. august kl. 19.00, Besøg af Anette Kjær med:

Foredrag og fællessang under overskriften ”Smilet er den korteste vej

Der tages udgangspunkt i de to forfattere H.C. Andersen og Benny Andersen: I Højskolesangbogen står de to herrer side om side, og begge formår med et glimt i øjet at beskrive verden og ikke mindst os danskere. Ofte kaldes smilet frem, når de holder spejlet op foran os, – det smil, der når så langt og træffer så præcist. Det underfundige, det udødelige og det skæve mødes her i sange, beretninger og udsøgte eksempler fra de to folkekære digteres værker.

Anette Kjær har siden 1994 haft en omfattende foredragsvirksomhed. Hun benytter ofte den metode at belyse emnerne gennem både fællessang og fortælling.  Sangene får nyt liv og emnerne en ny vinkel, når fællessang og foredrag væves sammen til en helhed med dybde, perspektiv og tankevækkende betragtninger.

Anette Kjær er diplomuddannet klassisk sanger fra Det jyske Musikkonservatorium, og har desuden læst idéhistorie på Århus Universitet. Hun har ry for at være en vidende, medrivende, intens og nærværende foredragsholder. Oplev det selv!   Anette Kjær – som også er uddannet organist- akkompagnerer selv fællessangene på vores flygel.

Midt på aftenen holder vi en kort snakkepause, hvor der serveres lidt  godt til ganen.   Alle er velkomne, og der er fri adgang.