Kunst i September og Oktober

STEN LERCHE

Født i Hornbæk ved Randers 1949

 

Autodidakt billedkunstner.

Har malet og tegnet altid – og har som billedkunstlærer i skolen også været med til at give nye generationer lyst til at udtrykke sig med blyant og papir, pensel og maling.

Det er egentlig indenfor musikken Sten Lerche har slået sig løs. Både som udøvende musiker i mange sammenhænge og som musiklærer og forfatter og komponist til mange sange og udgivelser – hovedsagelig til brug i musikundervisningen i skole og musikskole. Og med mange musikalske ”aftryk” i  en bred vifte af sangbøger, hvor hans sange er blevet spredt og kendt ud over hele landet.

Men tegningen og maleriet har været der hele tiden, og de sidste 6-8 år er det blevet til mange værker. Store og mindre malerier i akryl, og en masse akvareller. Sten tager som regel udgangspunkt i naturen – himmel og hav og skyer er de store inspirationskilder – men i de fleste værker oplever beskueren et lille ”twist” i billedets indhold, som gør, at det ikke er ren naturalisme, billedet udtrykker. Der er plads til  en lille snert  af surrealisme, som altid har fascineret Sten Lerche.

 

 

Ny kunstner i sognegården til november

Birgith Kristensen fortæller om sig selv:

Min kunstner karriere kom for alvor i gang i begyndelsen af 1960erne, da jeg sideløbende med en kontoruddannelse i København deltog i tegneundervisning under ledelse af professor Chr. Rasmussen på tegne- og malerskolen Palægade København. Senere har jeg hentet inspiration gennem studier hos nu afdøde maler og kunstanmelder Renal Bache, Aalborg og 1984 på højskole Møllegården på Ærø med kursus i Goethes lys og farver og 1994 på malerkursus.

I begyndelsen af 90erne er det også blevet til kursusophold på Århus Kunstakademi i akvarelmaling.

I 1990 på studierejse til Island og 1992 til Kreta.

Aalbog kunstskole

Ole M. Terjesen, akvarel
Niels Sloth, grafisk kursus
Asbjørn K. Jensen, malerkursus

 

Kunst i sognegården april 2019

Hanne Elkjær alias Helkunst.

 Malerierne

Oprindeligt er jeg trompetist, så det kreative har altid været en del af mig.

I 2001 fik jeg øjnene op for maleriets formåen og måtte have de mange idéer ud af kroppen og op på lærredet. Det er nu 18 år siden og endnu en kreativ sti er kommet til indenfor de sidste par år. Jeg kastede mig nemlig ud i keramikkens verden i efteråret 2015.

Musikken, maleriet og keramikken er således blevet mit kludetæppe og jeg kan ikke undvære noget af det!

 Mine malerier er meget ekspressive i sit udtryk, både for så vidt angår farver og motiver. Jeg maler udelukkende med spartel og tandstikker. Små løjerlige fabeldyr på ”den skæve måde” finder ofte gemmesteder i mine malerier, så beskueren må på opdagelse.

 Når jeg maler tømmer jeg hjernen til musik.

  Keramikken

 Her forsøger jeg at føre nogle af de skæve idéer fra maleriet videre til keramikken. Formgivningen er helt essentiel for mig og det ender altid med et tvist. Det skæve og det rustikke er i fokus. Men det vigtigste for mig er, at jeg hygger mig med processen. Og det gør jeg!!

 

 

 

 

Kunstudstilling i sognegården

Søndag den 16. september 2018 starter vi op med efterårets første udstilling.

Kunstneren Karen Gurli Larsen vil fortælle om sin kunst, og vi serverer et glas bobler og en lille snack.

Karen har arbejdet med billedkunst i mange år. Hun har gennem hele sit liv som kunstner været tro mod sin udtryksform.

Det er livet og altings oprindelse, der er omdrejningspunktet i hendes tilgang til sin billedkunst. Hendes kristne tro og livssyn er forankret i hendes motiver som en rød tråd.